Secili Shqipëtar e përdor çdo ditë! Por a e dini se çfarë i ndodh trupit tuaj pasi pini çaj rusi??

created by Polish

Në Kinë ky çaj quhet si “çaj i kuq” në disa vende tek ne quhet si “çaj i rusit” por edhe si “çaj i zi” për shkak të ngjyrës së erët që e ka.

Pirja e tij çdo ditë mund të ketë shumë përfitime shëndetësore. Disa njerëz madje e përdorin atë si një alternativë ndaj kafesë për shkak të përmbajtjes së kafeinës. Por gjithashtu mund të vijë me disa rr ez i qe nëse pini shumë gota në ditë.

Më poshtë janë të listuara disa nga këto përfitime, dhe disa rr ezi qe të mundshme, të pirjes së këtij çaji. Mund të zvogëlojë p resi onin e gj ak ut.Është vlerësuar se 26% e popullsisë së botës ka p re sion të lartë të gj ak ut dhe kjo mund të çojë në disa çështje se ri oze. Edhe pse efekti mund të jetë i vogël, studimet tregojnë se pirja e çajit të zi rregullisht mund të ndihmojë në zvogëlimin e hip erte nsionit.

Çaji i zi mund të ndihmojë me ko lest erolin.Një në çdo 3 të rritur ka ko lest erol të l artë. Por burrat në përgjithësi janë në një r re z ik më të lartë se gratë. Studiuesit kanë zbuluar se përfshirja e çajit të zi në dietën tuaj mund të ulë nivelet e k ole ster olit tuaj me një sasi të konsiderueshme.

Mund të mundë ka vitetet. Çaji, në përgjithësi, mund të ofrojë disa përfitime për shëndetin e përgjithshëm o r al. Por çaji i zi, në veçanti, u zbulua se përmban përbërës që vr a si n ba kt eret përgjegjëse për sh ka kti min e ka viteteve.

Be the first to comment on "Secili Shqipëtar e përdor çdo ditë! Por a e dini se çfarë i ndodh trupit tuaj pasi pini çaj rusi??"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*