Njihuni me djaloshin që ka koeficientin e intelegjencës më të lartë se Einstein dhe Hawking, Flet tre gjuhë….

created by Polish

Në moshën tre vjeçare ai tha për herë të parë fjalën papa, Leo Gomez-Franqueira San Pedro ishte vetëm 11 muaj në jug të Londrës po ecte fliste tre gjuhë, duke folur anglisht, spanjollisht dhe kinezisht.

Rreth asaj kohe, babai i tij, Iñaki San Pedro, 41 vjeç dhe nëna, Teresa Gomez- Franqueira, 38, u habitën kur zbuluan se fëmija i tyre dinte të gjitha shkronjat e alfabetit.

Në 18 muaj, ai po lexonte me kënaqësi libra pa ndonjë ndihmë nga të rriturit dhe mund të njihte të gjithë flamujt e botës.

Prindërit e Leo, me origjinë nga Spanja, u habitën nga aftësia e tij e jashtëzakonshme për të mësuar që ata rregulluan që një psikolog të vlerësonte aftësitë e tij dhe zbuluan se inteligjenca e djalit të tyre. Ai shënoi 172 në një vlerësim të IQ – dukshëm më i lartë se profesori i ndjerë Stephen Hawking dhe Albert Einstein, rezultati i parashikuar i të cilëve është 160. Kjo rezultoi që Leo të pranohej si një nga anëtarët më të rinj të Mensa ndonjëherë në moshën dy e gjysmë.

Ai tani në moshën shtatë vjeçare, ka shtuar frëngjishten që e flet rrjedhshëm në listën e tij të gjuhëve dhe shkëlqen në gjuhën kineze, një interes i nxitur nga dadoja e tij kineze. Ai arriti nota të plota në një provë të gjuhës kineze të krijuar për të rritur dhe së fundmi kaloi me dallim provimet e klasës së tretë të pianos dhe violonçel.

Por Leo nuk është shkëndija e vetme e re e ndritshme me talente të pabesueshme në Mbretërinë e Bashkuar. Një numër në rritje i fëmijëve po i bashkohen shoqërisë më të vjetër dhe më të famshme të inteligjencës së lartë në botë amous aming.

Be the first to comment on "Njihuni me djaloshin që ka koeficientin e intelegjencës më të lartë se Einstein dhe Hawking, Flet tre gjuhë…."

Leave a comment

Your email address will not be published.


*