Euro gjithnjë e më i fortë! / Frangu zvicëran pëson rrënje të vazhdueshme…

Që nga qershori i vitit të kaluar Frangu Zvicëran po bëhet gjithnjë e më i dobët. Norma e Euros gjithnjë po bëhet më e fuqishme edhe atë nga norma 1.05 në mbi 1.08 për vetëm një periudhë të shkurtër kohore. Dollari amerikan poashtu po fiton teren dhe po bëhet gjithnjë e më i fuqishëm!

Poashtu shenjat tregojnë për një rimë këmbje ekonomike, parajsat e sigurta si frangu zviceran janë më pak të kërkuara. Ndër të tjera, kjo përfiton nga ekonomia zvicerane e eksportit, e cila druan nga forcimi i frangut zviceran. Banka Nacionale po lufton kundër një mbiv lerësimi të frangut zviceran dhe blerjes së valutave të huaja dhe normat negative të interesit.

 

Be the first to comment on "Euro gjithnjë e më i fortë! / Frangu zvicëran pëson rrënje të vazhdueshme…"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*